Centar za kulturu mira i nenasilja

Kraljevec 77a, Zagreb,

tel./fax. 01 4578 341

e-mail: mkorak@zamir.net

o nama

   

obavijesti

   

edukacija

  1. radionice

   

suradnici/e

   

MALI KORAK - Centar za kulturu mira i nenasilja • Kraljevec 77a, 10000 Zagreb • t. 01 4578 341 • f. 01 4578 341 • e. mkorak@zamir.net

Budimo prijatelji

je priručnik odgoja za nenasilje i suradnju koji sadrži 33 edukacijske radionice za djecu osnovnoškolske dobi (od 6 do 14 godina). Za svakog školskog psihologa ili pedagoga, za učitelja ili nastavnika, za socijalnog radnika, čak i za roditelje - ovdje su ideje kako organizirati i voditi grupne aktivnosti i igre s djecom koje pokreću osobne, razvojno značajne promjene kod djece.

Kada otvorite knjigu: u UVODU ćete naći osnovno polazište - o filozofiji nenasilja, te nešto o djeci i nasilju i značenju sukoba u razvoju djeteta. Potom se govori o umijeću vođenja radionica i namjeri samog programa. Središnji dio knjige praktične su radionice slijedom programa: IGROM DO SEBE, IGROM DO DRUGIH, SVI SMO MI RAZLIČITI, SURADNJA I TOLERANCIJA, NATJECANJE I SURADNJA, SUKOB, OPREZNO S LJUTNJOM, RAZGOVOR PRIHVAĆANJA, RJEŠAVANJE SUKOBA, RASTIMO ZAJEDNO i PRAVA DJECE.

Osnovna namjera programa od 10 interaktivnih radionica (susreta) kreiranje je takvih situacija koje bi djetetu podarile osjećaj kompetencije i samopouzdanja, a time i osjećaj vlastite vrijednosti i samopoštovanja. Oni pak omogućuju artikulaciju niza drugih, vrlo značajnih unutrašnjih iskustava u odnosu na sebe, druge i svijet u cjelini.

Aktivnosti koje su u knjizi opisane mogu se raditi u školi i izvan škole. Ako ih radite u školi,

možete ih raditi na satu razrednika ili razrednog odjeljenja, na roditeljskom sastanku, na izletu kao i sustavno kroz seriju radionica izvannastavnih aktivnosti, a takodjer i unutar predmetne nastave u funkciji njenih sadržaja i prema potrebama djece.

Ove radionice su takodjer pogodne za rad s djecom i mladima izvan škole, u okviru rada različitih nevladinih organizacija, klubova mladih i sl.Želite li nabaviti knjigu - obratite nam se izravno telefonom/faxom ili mailom. Mi ćemo vam knjigu dostaviti prema dogovoru.

in Englishhttp://www.malikorak.hr/englishhttp://www.malikorak.hr/englishshapeimage_2_link_0