Centar za kulturu mira i nenasilja

Edukacija

Radionice

Onima koji su zainteresirani promicati nenasilnu akciju i kulturu mira kao kvalitete življenja na razini osobnog razvoja i razvoja zajednice i onima koji žele poraditi na svojoj profesionaInoj reputaciji i šansama, nudimo izbor radionica koje razvijaju vještine i modele ponašanja u duhu suradnje, tolerancije, uzajamnog povjerenja i ohrabrivanja, kreativnog rješavanja sukoba i nenasiIne komunikacije. Nekoliko puta godišnje organiziramo seminare za zainteresirane, a članovima naše udruge Mali korak šaljemo pozive. Tijekom edukacije prolazimo situacije, vježbe, aktivnosti i igre koje možemo primijeniti u svome pozivu i životu.

Nekoliko puta godišnje organiziramo seminare za zainteresirane, a članovima naše udruge Mali korak šaljemo pozive. Tijekom edukacije prolazimo situacije, vježbe, aktivnosti i igre koje možemo primijeniti u svome pozivu i životu.

Radionice organiziramo po pozivu i u dogovoru s korisnicima/naručiteljima ili pak prema planiranim projektnim aktivnostima. Najčešće su u obliku seminara (jednodnevnog ili višednevnog), u Zagrebu ili izvan njega, u svim županijama u Hrvatskoj ili na širem području bivše Jugoslavije te Srednje i Istočne Europe, ovisno o vrsti korisnika.


Ciklusi radionica

  1. Tehnike građenja grupe i grupnog vođenja te metode podučavanja/učenja

  2. Komunikacijske vještine i vještine upravljanja sukobom (u školi, obitelji, susjedstvu)

  3. Samopouzdanje i umijeće razvijanja inicijative

  4. Rad na predrasudama

  5. Obrazovanje za ljudska prava (prema priručniku Vijeća Europe "Kompas")

  6. Politička kultura i građanska pismenost

Modeli edukacije

Pročitajte više> o sadržajima i metodama našega rada.


Radionica kao metoda participativnog interaktivnog učenja

Radionicom nazivamo onu vođenu aktivnost koja se odvija u obliku grupne interakcije u kojoj sudjeluje 15-20 sudionika/sudionica. Glavno obilježje radionice je kružna komunikacija: oni koji sudjeluju i oni koji vode aktivnosti smješteni su u krug gdje svatko svoje iskustvo dijeli s ostalima. Sudionici doživljavaju određene sadržaje u za tu svrhu posebno kreiranim i strukturiranim situacijama.

Kraljevec 77a, Zagreb,

tel./fax. 01 4578 341

e-mail: mkorak@zamir.net

o nama

   

obavijesti

   

edukacija

  1. radionice

   

suradnici/e

   

MALI KORAK - Centar za kulturu mira i nenasilja • Kraljevec 77a, 10000 Zagreb • t. 01 4578 341 • f. 01 4578 341 • e. mkorak@zamir.net

in Englishhttp://www.malikorak.hr/englishhttp://www.malikorak.hr/englishshapeimage_2_link_0