Centar za kulturu mira i nenasilja

Kraljevec 77a, Zagreb,

tel./fax. 01 4578 341

e-mail: mkorak@zamir.net

o nama

   

obavijesti

   

edukacija

  1. radionice

   

suradnici/e

   

MALI KORAK - Centar za kulturu mira i nenasilja • Kraljevec 77a, 10000 Zagreb • t. 01 4578 341 • f. 01 4578 341 • e. mkorak@zamir.net

Priručnici

U izdanju Malog koraka od 1995. godine do danas izašlo je šest priručnika:

  1. M. Uzelac, L. Bognar, A Bagić: BUDIMO PRIJATELJI: priručnik odgoja za nenasilje i suradnju - priručnik sadrži 33 edukacijske radionice za djecu i mlade od 5 do 14 godina, (2002.– 3. izdanje)

in Englishhttp://www.malikorak.hr/englishhttp://www.malikorak.hr/englishshapeimage_2_link_0
  1. M. Uzelac: ZA DAMIRE I NEMIRE: vrata prema nenasilju - priručnik sadrži 20 radionica za djecu i mlade od 6 do 14 godina (2004. – 4 .izdanje)

  1. M. Uzelac: ZA SVEMIRE: radionice miroljubivog rješavanja sukoba za osnovnu i srednju školu – priručnik se sastoji od 3 različita modela programa, svaki sa po 7 razrađenih radionica za djecu i mlade od 12 do 18 godina (2000. - hrvatsko izdanje, 2001. - englesko izdanje.

  1. M. Uzelac: 111 koraka prema demokraciji i ljudskim pravima – priručnik je namijenjen onima koji žele poraditi na obrazovanju za demokraciju i ljudska prava u školi i  drugim, neformalnim oblicima obrazovanja. Stoga se obraćamo nastavnicima i drugim potencijalnim  voditeljima predloženih aktivnosti u različitim edukativnim programima (nevladinih organizacija, stručnih udruga, edukacijskih centara, sindikata, političkih stranaka i  državne uprave).

  1. M. Uzelac. K. Ratković, Z.Pantić, D. Pribičević-Gelb: Za roditelje - priručnik je u najširem smislu namijenjen svim onima koji su stručno osposobljeni za pedagoško-psihološki rad i edukaciju odraslih, te imaju volju voditi posebne obrazovne programe za roditelje. Misli se pritom na one prosvjetne djelatnike koji su stekli ili će dodatnim osposobljavanjem steći komunikacijske vještine, umijeće rješavanja sukoba, vještine donošenja odluka i obrazovanje u grupnoj dinamici.
    No priručnik izborom tema (elaboriranih unutar uvodnih tekstova u svaku temu) kao i primjerima slučajeva može biti koristan (i bez „škole“) zainteresiranim roditeljima.