Centar za kulturu mira i nenasilja

Kraljevec 77a, Zagreb,

tel./fax. 01 4578 341

e-mail: mkorak@zamir.net

o nama

   

obavijesti

   

edukacija

  1. radionice

   

suradnici/e

   

MALI KORAK - Centar za kulturu mira i nenasilja • Kraljevec 77a, 10000 Zagreb • t. 01 4578 341 • f. 01 4578 341 • e. mkorak@zamir.net

Za Svemire

Ovaj se priručnik sastoji od 3 različita modula programa, svaki sa po 7 razrađenih radionica. 

Prvih 7 radionica je program vrlo sličan onome iz knjige "Za Damire i Nemire" – razvija svijest o nasilju, uči vidjeti nasilje kod sebe i drugih, te kako se nositi s problemskim situacijama, posebno sa sukobima.

Drugih 7 radionica središnji je dio knjige: riječ je o treningu iz medijacije, gdje vršnjaci uče kako posredovati u sukobima svojih vršnjaka. Vještine medijacije zahtijevaju i teorijski pristup i objašnjenje – što je učinjeno na prvih 30 stranica knjige.

Treći modul sa 7 radionica posvećen je edukaciji vršnjaka. Tu su teme njima bliske s učenjem socijalnih vještina koje bi im mogle biti od koristi: vještinama upoznavanja sebe (svoje motivacije), vještinama i strategijama za donošenje odluka, odnosima između odraslih i mladih i teškoćama u njihovoj komunikaciji. Taj je program namijenjen adolescentima, a prije svega onima (učenicima) koji žele raditi grupni proces sa svojim vršnjacima.

Knjiga služi prije svega nastavnicima, takodjer i školskim pedagozima i psiholozima koji žele započeti raditi s grupama djece u području tzv. "socijalnog učenja". Mladi mogu biti različite dobi, od 12 do 18 godina.

Priručnik je preveden na engleski 2001.godine (zahvaljujući financijskoj potpori UNICEF-a).

Knjigu je prevela prof. Mirna Varlandy Supek.Želite li nabaviti knjigu - obratite nam se izravno telefonom/faxom ili mailom. Mi ćemo vam knjigu dostaviti prema dogovoru.

in Englishhttp://www.malikorak.hr/englishhttp://www.malikorak.hr/englishshapeimage_2_link_0